Met onze ‘warmgerookte zalm Emmeloord’ treft u een andere vis aan dan de koudgerookte zalm die u kent van de supermarkt en de meeste broodjeszaken. Bij warmgerookte zalm wordt de vis ambachtelijk ‘op de huid’ gerookt door boven op een heet vuur te liggen. De vis ‘zweet’ de bacteriën eruit en krijgt een lekker korstje, waardoor de smaak en het vet* niet verloren gaan. Het vuur bereikt een kerntemperatuur van 72,5oC. Zo wordt de zalm gepasteuriseerd en heeft het een veel langere houdbaarheid dan de koudgerookte vis. De houdbaarheid bedraagt ongeveer 20 dagen mits het netjes vacuüm verpakt is.
Resultaat: een heerlijk mals stukje zalm, met authentieke rooksmaak. Warmgerookte zalm is heerlijk op toast of stokbrood. De zalm is ook bijzonder geschikt als amuse of in een salade. De zalm is het lekkerst als u hem voor het serveren even op kamertemperatuur laat komen of kort in de oven verwarmt.
* Zalm is één van de zogenaamde ‘vette vissen’. Echter, zelfs de vetste vis is nog minder vet dan het magerste vlees, dus niemand hoeft zich hierdoor te laten afschrikken.
Prijzen van de warmgerookte zalm Emmeloord
Halve zijde (rond de 600 gr) vacuüm verpakt 12,50 euro (incl 6% btw)
Hele zijde (rond de 1.200 gr) vacuüm verpakt 25,00 euro (incl 6% btw)
Prijzen zijn afhankelijk van de inkoop (dag)prijzen en kunnen variëren.
Bestel hier uw gerookte zalm.