Met een warmgerookte zalm treft u een andere vis aan dan de koudgerookte zalm die u kent van de supermarkt en de meeste broodjeszaken. Bij warmgerookte zalm wordt de vis ambachtelijk ‘op de huid’ gerookt door boven op een heet vuur te liggen. De vis ‘zweet’ de bacteriën eruit en krijgt een lekker korstje, waardoor de smaak en het vet* niet verloren gaan. Het  vuur bereikt een kerntemperatuur van 72,5oC. Zo wordt de zalm gepasteuriseerd en heeft het een veel langere houdbaarheid dan de koudgerookte vis.

De houdbaarheid bedraagt ongeveer 20 dagen mits het netjes vacuüm verpakt is.
Resultaat: een heerlijk mals stukje zalm, met authentieke rooksmaak. Warmgerookte zalm is heerlijk op toast of stokbrood. De zalm is ook bijzonder geschikt als amuse of in een salade. De zalm is het lekkerst als u hem voor het serveren even op kamertemperatuur laat komen of in de verpakking in een bak met warm water legt. Zo komen de smaken goed vrij en is de zalm weer op zijn lekkerst!

* Zalm is één van de zogenaamde ‘vette vissen’. Echter, zelfs de vetste vis is nog minder vet dan het magerste vlees, dus niemand hoeft zich hierdoor te laten afschrikken.

Prijzen van de warmgerookte zalm welk wij leveren

Wij leveren halve zijdes en hele zijdes warmgerookte zalm vacuüm verpakt.
Smokey and The Grillbandits warmgerookte gerookte zalm halve zijde geschenkverpakking Emmeloord Noordoostpolder Maarten van Hoeve Smokey and The Grillbandits warmgerookte gerookte zalm hele zijde geschenkverpakking Emmeloord Noordoostpolder Maarten van Hoeve

Prijzen zijn afhankelijk van de inkoop (dag)prijzen en kunnen variëren.
Voor de prijs van dit moment, neem even contact op.

Bestel hier uw gerookte zalm.